Women Voices in Peace and Leadership

Forum for Women Voices in Peace and Leadership er et intellektuelt forum som fremmer dialog, lytting og enighet om kritiske spørsmål somaliske befolkningen står overfor. Forumet bringer sammen kompetente og intellektuelle innledere som setter i gang diskusjonen om noen aktuelle og forhåndsvalgt problemstillinger.  Publikumet får mulighet til å delta i diskusjoner gjennom spørsmål eller uttalelser. Uten dialog, samhold og felles diskusjonsarenaer finner vi ikke løsning på våre problemer. Det er viktig at vi lærer av vår fortid samtidig jobbe sammen for å få til en bedre fremtid for alle oss, enten vi er somalere eller norskesomalere.

C A B midnimo IMG_3718 IMG_3714 IMG_3923 IMG_3978 IMG_3912 IMG_3715 Litteraturdebaten4 E

Vi har nylig gjennomført vellykket dialogsamlinger om likestillingsspørsmål og utfordringene knyttet til integrering blant somaliere. I den forbindelse har invitert to prominente dyktige damer til Norge. Det har vært 2 debatt, en på Litteraturhuset som var for alle, og en på Røde kors som var for somaliske talende befolkningen. Innlederne har vært i kontakt med noen av våre stortingspolitikere og diskuterte med dem blant annet om integrering. De har hatt møtet med statssekretæren og noen av UDs embetsmenn om norske bistand i Somalia. De har også truffet noen av de største frivillige organisasjonene som jobber i Somalia. Det var imponerende å høre frivillige organisasjons arbeid i Somalia.

Møte med norske Ngo-er viste at det var behov for et felles møtearena mellom norske Ngo-er og norskesomalere for å kunne snakke sammen samt utveksle erfaringene sine på dette feltet. Dette jobber videre med Midnimo-Forum å få det til.

Det har også vært litt medieoppmerksomhet under besøket og arrangementet. Norske og somaliske mediene har dekket litt av hendelsen. Gjestene var intervjuet av Olga Stokka fra Aftenposten. Her er intervjuet: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Somaliske-feminister-pa-oslobesok—Sats-pa-skole-og-karriere-8236762.html

Vi har også skrevet kronikker om arrangementet både på somali og norsk. Besøket og debatten på Litteratur huset var også vist på den somaliske internasjonale tv-en Universal Tv. Alle debattene ligger nå på Forums Youtube side.

Forums Facebook- https://www.facebook.com/taakodevelopment/

Takk for at du besøker nettsiden min. Hvis du lurer på noe, kontakt meg gjerne.

ubah72@hotmail.com

 

Comments are closed.